Rappit

Rappit

Monday, May 25, 2015

Ούτε καν να το σκεφτείς...

Ήμουν που λέτε τις προάλλες στον δρόμο για το σπίτι και βλέπω από μακριά μια γριά να φοβίζει έναν σκύλο με το μπαστούνι της, κατ’ακρίβειαν ήταν έτοιμη να του χτυπήσει. Αυτομάτως σκέφτηκα, “Ούτε καν να το σκεφτείς..." και πριν τελειώσω την σκέψη μου μπήκε στο λεωφορείο. Και αυτό γιατί? Επειδή πήγε να την μυρίσει. Και τι φοβήθηκες κυρά μου? Μια σταλιά σκυλάκι ήταν..

Αυτό το περιστατικό είναι η αφορμή για να δούμε λίγο πιο καθαρά και να μιλήσουμε λίγο για το θέμα που αφορά την βία ενάντια στα ζώα. Ποια η λογική να χτυπήσεις ένα ζώο, το οποιοδήποτε ζώο! Το βρίσκω όχι απλά ηλίθιο αλλά κάτι πολύ χειρότερο! Την περισσότερη βία την δέχονται οι σκύλοι. Είναι τόσα πολλά τα περιστατικά καθημερινά που πραγματικά κάνουν εμάς που λατρεύουμε αυτά τα αξιολάτρευτα τετράποδα να αγωνιζόμαστε καθημερινά να αντιμετωπιστεί αυτή η "μάστιγα" που κυριαρχεί. 

Τα χτυπάς, τα εγκαταλείπεις, τα βασανίζεις.. γιατί όλα αυτά? Σεβάσου τουλάχιστον το γεγονός ότι είναι και αυτά ψυχούλες που χρειάζονται μόνο λίγη αγάπη και φαγητό! Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. ΕΣΥ που του συμπεριφέρεσαι τόσο ελεεινά δεν σκέφτηκες ποτέ πως γι' αυτό είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει? το μοναδικό του στήριγμα? το ότι σε αγαπάει όσο τίποτα άλλο? το ότι σε περιμένει πως και πως να επιστρέψεις σπίτι μόνο και μόνο για να σε δει? Πριν ασκήσεις οποιαδήποτε βία πάνω του σκέψου τα όλα αυτά και δες το κατοικίδιο σου και όχι μόνο, όλα τα ζώα, πιο τρυφερά. Δες τα με αγάπη όπως σε βλέπουν κι αυτά! Αγκαλιάζεις και δίνεσαι σε ανθρώπους που πίσω από τα ψεύτικα τους χαμόγελα και τις κρύες τους αγκαλιές κρύβουν για σένα ένα μίσος και συμπεριφέρεσαι τόσο σκάρτα σε αυτές τις ψυχούλες που σε κοιτάνε τόσο βαθιά όπως σε κοιτάει ένα μωρό μόλις γεννηθεί.. δίχως κακία, δίχως μίσος και αντιζηλία!!! 


Γι' αυτό, ούτε καν να το σκεφτείς να ασκήσεις την οποιαδήποτε βία επάνω του! Μάθε επιτέλους να ξεχωρίζεις τα καλά από τα κακά ζώα... και δεν εννοώ πως υπάρχουν κακά ζώα...... ο νοών νοείτω..!!!


No comments:

Post a Comment